Acupuncture

ONTDEK ACUPUNCTUUR

Oosterse en Westerse holistische gezondheidszorg

ACUPUNCTUUR is een oude Chinese behandelingsmethode, maar nog steeds up to date om mensen van hun pijn te verlossen, ziekten te genezen en gezonder te maken. De acupuncturist gebruikt hiervoor fijne dunne naaldjes die in het lichaam geprikt worden in de acupunctuurpunten. Dit zijn speciale plaatsen op het lichaam, die op de meridianen liggen. Pijn situeert zich altijd in een of meerdere meridianen. Door het aanprikken van de acupunctuurpunten wordt de energiestroom in de meridianen hersteld en verdwijnt de pijn. Bovendien zijn de meridianen met de organen verbonden waardoor de acupuncturist de mogelijkheid heeft de organen gezonder te maken, de immuniteit te verhogen, en geest en lichaam te harmoniseren.

 
Acupuncture

LICHAAM ACUPUNCTUUR

Acupunctuur is een medische complementaire techniek, die historisch gezien haar oorsprong vindt in de Traditionele Chinese Geneeskunde, en waarvan het doel is een therapeutisch effect te bekomen door stimulatie van bepaalde specifieke punten (acupunctuurpunten) op het menselijk lichaam met behulp van steriele naalden.
De balans methode gaat de verschillende meridianen terug in balans brengen door acupunctuurpunten. Dit gaat pijnklachten behandelen en globaal het lichaam terug in balans brengen. Deze zijn vaak niet op de plaats waar de pijnklacht is, bijvoorbeeld: een knie klacht dat behandeld wordt aan de elleboog.

small_485932_edited.jpg

ACUGRAPH

Acugraph meet de elektrische huidweerstand door middel van een kleine spanning die niet te voelen is. De meting wordt gedigitaliseerd door de gepatenteerde software-algoritmen en zo wordt deze meting van verschillende meridianen overgebracht in een overzichtelijke grafiek. Hierdoor kunnen we het genezingsproces nauw opvolgen.

Cupping-therapy.jpg

CUPPING EN MOXA

Cupping is een eeuwen oude behandeling om de bloedsomloop te verbeteren en de toxische stoffen te elimineren uit het lichaam. Deze behandeling wordt uitgevoerd met glazen bollen die vacuüm worden getrokken met vuur of manueel voor mensen die niet comfortabel zijn met vuur.
Moxa is een samenstelling van verschillende Chinese kruiden die warmte aan het lichaam toevoegen en zo de behandeling extra stimuleren.

 
Drukpuntmassage 1

ACUPRESSUUR

Acupressuur gaat via de acupunctuurpunten inwerking geven op de meridianen. Door het gebruik van de balans theorie kan deze ZONDER naalden de werking geven als een acupunctuur behandeling.