ZWANGERSCHAP EN ACUPUNCTUUR

Het is een natuurlijk fenomeen om zwanger te worden. Spijtig genoeg is dit niet voor iedereen even gemakkelijk gedaan als gezegd. Sommigen doen er langer over om zwanger te worden. Er zijn verschillende redenen die het proces kunnen vertragen zoals endometriose, verminderde zaadkwaliteit of vind men zelfs geen afwijkingen. Wat er ook stroef loopt, het blijft een moeilijk gegeven indien men de kinderwens niet in vervulling zou kunnen zien gaan.
Acupunctuur kan helpen om vrouwen op een natuurlijke manier zwanger te laten worden. Het lichaam in balans brengen is fundamenteel. Dit begint met een regelmatige menstruatiecyclus en een goede algemene lichaamsconditie. Dit is niet alleen fysiek, maar ook emotioneel. Sta je onder veel stress of zitten er nog oude emoties vast, dan kan dit een negatieve invloed hebben op de zwangerschap. Maar vergeet niet dat je meestal met twee bent in deze situatie, dit kan ook bij de man voorvallen. Daarom is het soms ook niet slecht acupunctuur sessies voor zwangerschappen als koppel te volgen, zo kan er een beter totaalbeeld gevormd worden en gerichter geholpen worden.
Acupunctuur kan zeker helpen, contacteer je acupuncturist voor meer info.

Neem contact op
Ervan uitgaand
 
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_2bd4_edited_edited_edited.jpg

DOET ACUPUNCTUUR PIJN?

De vraag komt wel vaak van hoe groot zijn deze naalden en doet dit niet veel pijn? Kunnen de naalden vergeleken worden met naalden uit het ziekenhuis of wanneer ze bloed afnemen? Neen, helemaal niet.

Een naald die wordt gebruikt om in de spier medicatie toe te dienen is 0,8mm dik. Dit is één van de dikste naalden. Een subcutane naald om bijvoorbeeld een vaccin in te spuiten is tussen de 0,5mm – 0,6mm dik. Een naald waar acupuncturisten het meest mee werken is maar 0,22mm – 0,25mm dik en sommige zijn zelfs maar 0,14mm dik. Er kunnen dikkere naalden aangekocht worden, maar zelf werk ik daar niet mee. Een acupunctuurnaald is dus veel fijner en ook niet hol. Dat is omdat er geen medicatie moet toegediend worden of vloeistoffen uit het lichaam worden gehaald.

Bij acupunctuur mag het nooit pijn doen. Er kan wel een sensatie worden ervaren wanneer er door de huid wordt geprikt. Dat is omdat er veel receptoren in de huid aanwezig zijn om pijn, druk of warmte verschillen te kunnen detecteren. Eens de naald is geplaatst, mag het niet meer oncomfortabel zijn en moet het aangenaam aanvoelen. Acupunctuurnaalden worden altijd in acupunctuurpunten geplaatst of op punten die pijnlijk aanvoelen bij palpatie.

Meer info, contacteer je acupuncturist


 

IMMUNITEIT EN ACUPUNCTUUR

Immuniteit is heel belangrijk om externe pathogenen buiten te houden. Ons lichaam heeft een natuurlijk verdedigingsmechanisme in de vorm van de huid, slijmvlies etc.


Door een gezonde levensstijl houden we ons immuunsysteem sterk. Bijvoorbeeld door gezonde voeding, niet te veel voorverpakt of vetrijk eten, te eten.

Warme groenten gaan beter verteren en beter opgenomen worden door het lichaam, dan koude groenten. Door warme groenten te eten moet de maag zelf niet te veel warmte toevoegen om deze te kunnen verteren. Dit bevorderd de spijsvertering, wat dan weer bevorderlijk is voor een gezond lichaam. Een goede wandeling maken en niet te gehaast door het leven gaan, kunnen allemaal baten. Het gehaaste leven van onze moderne maatschappij kan stress meebrengen, wat ook weer een negatief effect gaat hebben op het immuunsysteem.


Acupunctuur kan het immuunsysteem een boost geven door te gaan werken op stress verlaging of ondersteuning van onze natuurlijke weerstand. Tijdens de winter is het zeker geen slecht idee om de verdedigingsenergie (wei-qi), op pijl te houden.

Meer info, contacteer je acupuncturist.

pexels-furkanfdemir-10821286_edited.jpg